zaterdag 17 maart 2012

Werk


Is het vrouwtje werken?Je bent er nooit.


Je weet nooit
wat je nog tegen het lijf loopt.


Als ze zich maar wassen, Henk.


Hoeveel keer?© C.B. Vaandrager
fragm. uit de afdeling De Liefde in:
Vaandrager Made in Rotterdam - verzamelde gedichten, samenst. Martin Bril & Hans Sleutelaar. Amsterdam, De Bezige Bij, 2008.

Zondagmiddag is er ter gelegenheid van de twintigste sterfdag van Cornelis Bastiaan Vaandrager (1935-1992) een Vaandragerherdenking in letterencafé Tsjechov & Co. te Rotterdam-Katendrecht. Niet ver daarvandaan, eveneens in Rotterdam-Zuid, is een museum gepland in het voormalige geboortehuis van Vaandrager aan de Pretorialaan. Het pand in de Afrikaanderwijk moet uitgroeien tot een  toekomstig Vaandragerhuis, een  eerbetoon aan de peetvader van een
no-nonsense-dichtersgeneratie die opkwam in de jaren zestig van de vorige eeuw met als motto: 'Het is lang geleden dat er in de poëzie werd gelachen.'
Het Vaandragerhuis wil in de toekomst ook onderdak bieden aan writers-in-residence, om hun overtuiging vervolgde schrijvers die worden uitgenodigd tijdelijk in Nederland te komen werken aan bijvoorbeeld een nieuw boek of dichtbundel.

Sleutels is de titel van een overigens onlangs ontdekte, nooit eerder gepubliceerde novelle van C. B. Vaandrager alias de Reus van Rotterdam.  Het eerste exemplaar van deze postume uitgave, bezorgd en van een nawoord voorzien door Karel ten Haaf, werd gisteren tijdens de presentatie bij de Rotterdamse boekhandel v/h Van Gennep overhandigd aan Isis Vaandrager, dochter van de overleden auteur.


Zie ook:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Cor_Vaandrager

1 opmerking:

Cobi van Mourik zei

Kunt u mij laten weten wie er bezig is om voor elkaar te krijgen dat het geboortehuis van Vaandrager een museum wordt? Is het een pand van Vestia?

Vriendelijke groeten,

Cobi van Mourik
Correspondente Havenloods

info@martandstar.nl